MIJATOVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO RADMANOVIĆU: „Ako ste ćutali do sada, došlo je vreme da progovorite i istupite…“

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović uputio je poziv članu Predsjedništva SNSD- Nebojši Radmanoviću.

  • Politika

  • 13. Okt. 2021  

  • 3

Otvoreno pismo Vojina Mijatovića stiže nakon sastanka Nebojše Radmanovića i Johhanna Sattlera, a prenosimo ga u cijelosti.

Poštovani gospodine Radmanović,

nalazim za shodno da vam se javno obratim kao bivšem predsjedniku Bosne i Hercegovine i kao političaru koji je uvek vodio odgovornu politiku. Siguran sam da ste svesni kao i većina funkcionera SNSD-a , da potezi koje najavljuje predsednik vaše stranke vode ka situaciji koja će imati nesagledive posledice po sve građane u BiH.

Siguran sam da i kod vas kao kod dobrog dela rukovodstva SNSD-a postoji neslaganje sa svim što radi gospodin Dodik. U prilog tome više je nego vidljivo da već godinu dana gotovo nema u javnosti ni vas ni ostalih ljudi u SNSD-u čiji je kredibilitet neupitan u čitavoj BiH kao ni kod međunarodne zajednice.

Zapravo sve ovo je vrlo jasno, jer ako je Bosna i Hercegovina mogla da funkcioniše kada ste vi bili predsednik, zašto ne funkcioniše danas kada je na istoj poziciji gospodin Dodik.

Jasno je meni kao i vama da iza ove čitave sulude političke akcije gospodina Dodika stoji samo jedan cilj, a to je pokušaj skrivanja decenijskog kriminala i opstanak na vlasti po svaki cenu. Gospodine Radmanović, znam da je vaš uticaj unutar SNSD-a izazito jak, kao što znam da se apsolutno ne slažete sa svim što se dešava i upravo iz tog razloga vas molim da iskoristite svoj autoritet i utičete na poslanike SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske da odbiju samoubilačke predloge Milorada Dodika.

Ako ste ćutali do sada, došlo je vreme da progovorite i istupite, to očekujem od vas kao ozbiljnog političara, državnika i Banjalučanina. Znam da dobro razumete sve ovo što pišem, nemojte da nas buduće generacije pamte kao ljude koji su ćutanjem pustili da mrak ponovo pobedi.

S poštovanjem,

Vojin Mijatović potpredsjednik SDP-a BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...