NENAD NEŠIĆ PRED KAMERAMA OTKRIO PLAN: "Milorad Dodik urušava dignitet Republike Srpske i njenih institucija, vjerovatno slijedi..."

"Vlast Republike Srpske još uvijek nije odgovorila na zahtjeve opozicije iznijete na protestima u Banjaluci 2. oktobra. Vjerovatno slijedi novi protest", kazao je lider DNS-a Nenad Nešić.

  • Politika

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 0

„DNS više neće učestvovati u zasjedanjima posebnih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske dok se ne ispoštuju svi ranije donijeti zaključci NS RS“, poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić u emisiji "Puls" BN televizije.

Milorad Dodik urušava dignitet Republike Srpske i njenih institucija, kategoričan je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

„DNS više na posebnim sjednicama ne učestvuje dok ne počnu da poštuju instituciju NSRS i zaključke koje smo ranije donijeli. Kad ispoštuju dosadašnje zaključke, mi ćemo učestvovati u donošenju novih zaključaka. Pozivam Dodika da organizuje posebnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o teškom položaju boraca Republike Srpske.“

Da je urušeno dostojastvo Republike Srpske, njenih institucija i predstavnika, kaže Nešić, svjedoči i sastanak sa ambasadorima EU u BiH na kojem se od 28 pozvanih pojavilo svega 11 ambasadora.

„Niko ne želi da prisustvuje cirkusu u kome pored Dodika koji vodi glavnu riječ on je poveo svoje satelite koji se ne pitaju ništa. Vidi se u saopštenju britanske ambasade da svi žele da razgovaraju sa Dodikom, ali da ne žele da razgovaraju sa učesnicima današnjeg sastanka. Zašto? Zato što oni niti smiju niti mogu da donose odluke, niti imaju uporište u narodu da izraze svoje stavove i mišljenje“, rekao je Nešić.

Nešić navodi da mu je nekada u ovakvim situacijama Dodika i žao.

„Njegovi politički funkcioner ćute jer su svjesni da je ovo posljednja godina njihove vladavine. Dok prima sve udarce na sebe, ali on je bitao između interesa Republike Srpske i tih ljudi koje je doveo na vlast i on je u većini slučajeva izabrao njihove interese.“

Vlast Srpske još uvijek nije odgovorila na zahtjeve opozicije iznijete na protestima u Banjaluci 2. oktobra. Vjerovatno slijedi novi protest, jasan je Nešić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...