"SB" PRED SUDOM BIH; NASTAVLJENO SUĐENJE U AFERI “RESPIRATORI”: Pogledajte ko je na ročište stigao ozbiljan, zbrinut, a ko nasmijan … (FOTO)

Na današnjem ročištu ponovo će svjedočiti bivši šef kabineta premijera FBiH Hasan Ganibegović.

  • Vijesti

  • 15. Okt. 2021  15. Okt. 2021

  • 1

Suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i drugima koji su optuženi u predmetu 'Respiratori' bit će nastavljeno danas.

Na današnjem ročištu ponovo će svjedočiti bivši šef kabineta premijera FBiH Hasan Ganibegović.

Njega su tužioci ispitivali na prethodna dva ročišta, a danas će odbrana imati pravo na unakrsno ispitivanje.

Nakon što se to završi, u sudnici bi se trebala naći generalna sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić i još jedna osoba.

Podsjetimo, tokom direktnog ispitivanja Ganibegovića, tužilac Džermin Pašić je imao problema jer je svjedok, prema njegovim riječima, zauzeo neprijateljski stav prema Tužilaštvu.

Ganibegović je često isticao kako je odgovarao pod pritiskom tokom ispitivanja u Tužilaštvu jer mu je prijećeno hapšenjem. Mnogih ključnih stvari koje su se našle u njegovom iskazu demantovao je riječima 'da ih se ne sjeća'.

Zbog toga je njegovo direktno ispitivanje trajalo dva dana, piše RS.

Podsjećamo, optužnica Novalića, Solaka i Hodžića tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Oni su optuženi i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićević se tereti za nesavjestan rad u službi.

Nastavak glavnog pretresa u ovom predmetu zakazan je za 1. oktobra, kada bi trebalo pristupiti ispitivanju novih svjedoka optužbe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...