ODRŽANA POVORKA PONOSA U PODGORICI: Evo ko je sve prisustvovao od političara… (FOTO, VIDEO)

Učesnici su se okupili na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kod spomenika Kralju Nikoli, a nakon poruka sa bine Povorka je krenula. 

  • Regija

  • 16. Okt. 2021  

  • 0

U Podgorici je danas održana deveta Povorka ponosa, pod sloganom "Ljubav ljudi".

Ulazi na Povorku Ponosa otvoreni su u 15 sati, a program Povorke počeo je u 16 sati.

Izvršni direktor nevladine organizacije Kvir Montenegro Danijel Kalezić saopštio je zahtjeve.

Kalezić je pozvao Vladu i Skupštinu da nastave proces dopunjavanja Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola i da pomognu LGBT osobama u saniranju posljedica koje je kovid pandemija ostavila na tu zajednicu.

Kalezić je pozvao i da se riješi problem trans zajednice, a odnosi se na nestašicu hormonalne terapije.

Učesnici su se okupili na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kod spomenika Kralju Nikoli, a nakon poruka sa bine Povorka je krenula. 

Psisustvovali su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kao i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić. 

Sa Prajda šaljemo poruku da su ovakvi događaji normalni za Crnu Goru, poručuje Spajić.

"Crna Gora ne smije da robuje nikakvim fobijama. Mi smo društvo otvoreno za sve različitosti a njih treba da poštujemo i njegujemo. To je, u Crnoj Gori, naša velika snaga. Ja sam ponosan što sam iz Crne Gore, baš u ovakvim danima", istakao je Spajić.

Uvijek smo na strani ljudi koji misle da su ugroženi ili onih koji misle da njihova prava nijesu do kraja zadovoljena. Poruka i ideja Vlade je da ne želimo nikaku diskriminaciju po bilo kom osnovu. Kome znači naše prisustvo ili podrška, imaće je blanko, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović u izjavi za medije na devetom Montenegro Prajdu.

Abazović je naveo da ga raduje da nema više tenzija kada je u pitanju Prajd i da to govori o ukupnom sazrijevanju društva, izražavajući nadu da će se na relaksiraniji način tretirati i ostale teme koje opterećuju crnogorsko društvo.

„Želimo da bude sve u skladu sa Ustavom i zakonima i dajte da pravimo državu koja je jednaka za sve njene građane", zaključio je Abazović.

"Inkluzivnog i ekonomskog razvoja nema bez inkluzivnog društva. Iz toga razloga smo ovdje. Podržavamo u potpunosti inkluziju u društvu u svakom smislu", poručio je sa Prajda ministar Milatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...