VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ SA PROTESTA PORUČILA: “Građani Crne Gore neće dozvoliti okupaciju..."

"...Izbrisali su pravo svojine Prijestonice Cetinje, i upisali su Cetinjski manastir kao vlasništvo Mitropolije crnogorsko primorske. Što znači da će sada Cetinjskim manastirom direktno da upravlja Crkva Srbije i zvanični Beograd, mi to dozvoliti nećemo."

  • Regija

  • 18. Okt. 2021  

  • 1

Građani Crne Gore neće dozvoliti okupaciju i svi izdajnici naše zemlje odgovaraće za veleizdajničke činove, poručila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković tokom večerašnjeg protesta ispred Vlade u Podgorici.
 
Ona je prokomentarisala odluku  Uprave za katastar da Cetinjski manastir kao svojinu upiše na Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske pravoslavne crkve.

"Izbrisali su pravo svojine Prijestonice Cetinje, i upisali su Cetinjski manastir kao vlasništvo Mitropolije crnogorsko primorske. Što znači da će sada Cetinjskim manastirom direktno da upravlja Crkva Srbije i zvanični Beograd, mi to dozvoliti nećemo! To što im je sad pošlo za rukom, treba da shvate da ne može da proizvodi pravno dejstvo! Mi ćemo se izboriti za svoje, njihovo vrijeme ističe, a izdajnici ove države odgovaraće pred nadležnim organima, poručila je Vuksanović-Stanković. 

Dodala je da je ta odluka nezakonita i poručila da Cetinjskim manastirom može upravljati samo Prijestonica. 

"To je nezakonito. Nezakoniti upisi ne proizvode pravna dejstva. Nad Cetinjskim manastirom pravo svojine može imati samo Prijestonica Cetinje. Ova nezakonitost biće ispravljena čim se dese vanredni izbori i dođe nova vlast. I svako će biti na svojem mjestu, izdajnici u zatvoru, a oni koji budu radili u skladu sa Ustavom i zakonima, radiće i služiće narodu ove države", poručila je Vuksanović-Stanković. 

Ona se osvrnula i na raspravu vicepremijera Dritana Abazovića sa predsjednicom nikšićkog odbora Liberalne partije Jelene Marković, na dan Montenegro prajda, kada je potpredsjednik Vlade pozvao da građani koji su 5. septembra bili na Cetinju donesu dokaze da ih je policija gađala gumenim mecima.

“Jako neprimjereno ponašanje potpredsjednika Vlade. Pa da je sve u pravu, a nije, jer nije tačno što tvrdi, jedan potpredsjednik Vlade ne smije onako da razgovara. Ono je nedolično ponašanje. Svi znamo šta se desilo na Cetinju. Crnogorci i Crnogorke branili su čast i obraz Cetinja i Crne Gore. I ako oni misle da su pobijedili na Cetinju grdno su se prevarilii. Pobjedu je odnio crnogorski narod i ta pobjeda se bliži. Crna Gora će se vratiti na pravi put a to su evropske, demokratske i multietničke i građanske vrijednosti! Kao takva, sa novim, reformisanim snagama ući će u Evropsku uniju", zaključila je Vuksanović-Stanković, navodi Antena M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...