SAD JE NJENA SEZONA: Ova jesenja namirnica idealna je za sve koji žele smršati

Pomaže u mršanju i održavanju forme te ima brojne druge zdravstvene prednosti.

  • Gastro

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 0

Ljubitelji tikve konačno su došli na svoje.

Sezona je ove namirnice, koju nazivaju kraljicom jeseni. Ako ste se radovali tikvi, imamo razlog više da si je priuštite.

Pomaže u mršanju i održavanju forme te ima brojne druge zdravstvene prednosti.

Pola šoljice tikve sadrži 40 kalorija, 0 grama masti, 0 miligrama kolesterola, 5 miligrama natrija, 10 grama ugljikohidrata, 3 grama vlakana, 4 grama šećera, 0 grama dodanih šećera i gram proteina.

-Tikva je korisna za mršanje jer se uglavnom sastoji od vode, pa je niskokalorična, ali i dalje ima puno hranjivih tvari – kaže dijetetičarka i nutricionistica Mackenzie Burgess za Fox News.

Tikvu možete ispeći. Narežite je na manje kriške, uklonite sjemenke (njih možete tostirati), a zatim stavite u posudu za pečenje i potopite u malo vode kako bi sačuvala vlagu. Kad je izvadite iz peći, zgnječite je u pire i poslužite kao prilog. Možete je i narezati na kockice pa pečenu dodati u salatu, a ukusna je i kuhana te smiksana u gustu supu, prenosi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...