AVDO AVDIĆ O SMJENI GORDANE TADIĆ: "Smijenjena je prekasno jer je BiH uvela u potpunu pravnu nesigurnost, Kajganić je direktno povezan..." (VIDEO)

"...sa Milanom Tegeltijom, bivšim čelnikom VSTV-a."

  • Društvo

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 2

Novinar Avdo Avdić govorio je o smjeni dosadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordani Tadić.

Na početku se osvrnuo na činjenicu da će Milanko Kajganić biti v.d. glavnog tužitelja Tužilaštva BiH, ali i rad Gordane Tadić.

"Gordana Tadić je smijenjena prekasno, ali i na vrijeme. Sada nakon izbora Milanka Kajganića, ipak je prekasno. Ona je smijenjena prekasno jer je BiH uvela u potpunu pravnu nesigurnost, gdje su njeni mentori, koji su joj danas dali podršku poput HNS-a i SNSD-a, mogli raditi sve što su radili u proteklom periodu. Gordana Tadić nikada ih nije procesuirala, već je bila isključivo fokusirana na politike protivnike HDZ-a i SNSD-a", kaže Avdić.

Ističe da Kajganić nije imao nikakvog pravosudnog iskustva, te da je direktno povezan sa Milanom Tegeltijom, bivšim čelnikom VSTV-a.

"Opet ponavljam Gordana Tadić je trebala biti smijenjena mnogo ranije, ali se desilo to da će njen nasljednik biti Milanko Kajganić, državni tužilac koji je prvi put u pravosuđu imenovan isključivo za državnog tužioca, nije imao nikakvog pravosudnog iskustva i to je čovjek koji je direktno povezan sa Mianom Tegeltijom. Zapravo nismo dobili ništa", poručuje naš sagovornik.

Dodaje da je aktuelni savjetnik Milorada Dodika uspio da uspostavi sistem koji i danas funkcioniše.

"Milan Tegeltija je uspio da uspostavi sistem koji danas funkcioniše i on je u taj sistem ugradio dosta svojih kadrova, koji su danas odgovorni njemu i danas je sedam članova VSTV-a podržalo Kajganića za v.d. glavnog tužioca. Podržale su ga sve osobe bliske SNSD-u i HDZ-u", kazao je Avdić za Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...