SRAMOTNO: Mural Zorana Đinđića u Beogradu ponovo na meti napada

"Đinđić građanima ulio nadu da Srbija može biti slobodna, demokratska i evropska i to je ideja koju demokrate i danas njeguju", navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

  • Regija

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 3

Demokratska stranka saopštila je danas da je mural sa likom ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića na platou kod Filozofskog fakulteta ponovo uništen, samo nekoliko dana nakon što je obnovljen u zajedničkoj akciji DS i Pokreta slobodnih građana.

„Srbija je prije Đinđića bila zemlja hiperinflacije, nestašice i opšte bijede, isključena iz svih međunarodnih tokova i oslabljena političkim obračunima i ratovima. Dok su se pripadnici tadašnjeg, odnosno, sadašnjeg režima bogatili devedesetih godina, građani Srbije su ti koji su išli u rat i i vraćali se u državu u kojoj nije bilo dovoljno ni hljeba, a za platu nije mogla da se kupi ni litra mlijeka“, navela je DS u saopštenju.

Ta stranka je dodala da je Đinđić građanima ulio nadu da Srbija može biti slobodna, demokratska i evropska i to je ideja koju demokrate i danas njeguju.

„Na tom putu neće nas zaustaviti ni mafijaška vlast koja već deset godina pokušava da nas ubijedi da su svi isti kako bi obesmislila svaki aktivizam, jer ne možemo i nećemo da odustanemo od borbe za siguran i dostojanstven život svih građana Srbije. Ideje zbog kojih je prvi demokratski premijer izgubio život i dalje žive i zato demokrate poručuju da ne mogu pojedinci toliko puta da unište mural koliko ga puta demokrate, zajedno sa svojim opozicionim partnerima, mogu obnoviti“, dodaje se, prenosi Antena M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...