OVAJ ČOKOLADNI KOLAČ JE HIT U ITALIJI: Pravi se jednostavno i nije skup

Ljubitelji čokolade bit će oduševljeni ovim desertom.

  • Gastro

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 0

Šta najlakše i najbrže može da popravi raspoloženje od sočnog čokoladnog deserta koji se lako pravi i uz to nije skup?

Recept koji vam donosimo ove jeseni je pravi hit u Italiji.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 gr šećera
  • kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 140 ml ulja
  • 160 ml mlijeka
  • 30 gr kakao – praha
  • 200 gr brašna
  • kesica praška za pecivo

Za preljev:

  • 160 ml mlijeka
  • 160 ml vode
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike gustina
  • kašičica nes kafe
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 30 ml ulja
  • 70 gr pistacija (po želji)

Priprema:

Razbijte jaja, dodajte im šećer i vanilin šećer, pa dobro umutite mikserom. Potom dodajte ulje i mlijeko, još malo izradite mikserom, pa sipajte prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao-prah.

Umutite drvenom kašikom, sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili vatrostalnu posudu i pecite 25 minuta na 175 stepeni.

Gotov kolač izvadite iz rerne i izbockajte viljuškom.

U šerpicu sipajte mlijeko, vodu, šećer, gustin i nes kafu, pa mešajte na tihoj vatri. Kad se zagrije, dodajte izlomljenu čokoladu za kuhanje i sve vrijeme mješajte žicom kako se ne bi stvorile grudvice.

Potom ulijte ulje, još malo mješajte, pa vruć preliv sipajte preko kolača i ostavite da se ohladi, prenosi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...