SAMO ZA ONE DUBLJIH DŽEPOVA: Luksuzni Hyundai košta pravo bogatstvo, a na 100 kilometara troši čak…

Automobili iz Južne Koreje poznati su kao vrlo štedljivi kada je potrošnja goriva u pitanju, no jedan model ipak je nešto drugačiji.

  • Auto

  • 22. Okt. 2021  

  • 0

Hyundai Genesis je prestižna limuzina dugačka gotovo pet metara u rangu konkurencije poput Lexusa, Mercedes-Benza, Audija…

Genesis ispod poklopca motora ima atmosferski benzinski 3.8 V6 motor sa 315 KS i 397 Nm. Uparen je sa automatskim mjenjačem s osam stepeni prijenosa, a snagu prenosi na sva četiri točka. Do 100 km/h treba mu samo 6,8 sekundi. 

No, zanimljivo je da troši čak 20 litara na 100 kilometara te kako na europskom tržištu košta oko 150.000 maraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...