PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO U BANJA LUKU: Evo ko ga je dočekao...(FOTO)

Patrijarh Porfirije sutra će sa episkopom banjalučkim Jefremom služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miloševac u blizini Prijedora.

  • Vijesti

  • 22. Okt. 2021  

  • 4

Patrijarh srpski Porfirije doputovao je večeras u Banjaluku gdje mu je svečani doček priređen pred Hramom Svete Trojice.

Srpskog patrijarha su dočekali Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jeferem, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života Republike Srpske i Banjaluke.

Ni kiša nije spriječila mnogobrojne vjernike koji su stigli da dočekaju srpskog patrijarha, čija posjeta za njih predstavlja veliki događaj. U nastavku će u čast dolaska srpskog patrijarha u banjalučkom Hramu biti služena doksologija. Građani su kazali kako njegov dolazak predstavlja veliki blagoslov za ovdašnje vjernike, monaštvo i sveštenstvo.

Dolaskom u Banjaluku, on započinje dvodnevnu posjetu Eparhiji banjalučkoj, prvu zvaničnu otkako je izabran na mjesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Porfirije sutra će sa episkopom banjalučkim Jefremom služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miloševac u blizini Prijedora.

Poršlog vikenda, patrijarh je boravio u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...