"JESU LI UPUCANI PRAVIM METKOM”: Objavljen audiosnimak poziva hitne pomoći nakon tragičnog incidenta koji se dogodio na snimanju filma "Rust" (VIDEO)

Alec Baldwin je radio na setu svog novog filma "Rust" kada je "rekvizitnim pištoljem" ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins te ranio reditelja Joel Souza.

  • Show

  • 23. Okt. 2021  23. Okt. 2021

  • 0

Američki mediji objavili su audiosnimak poziva hitne pomoći nakon tragičnog incidenta koji se dogodio na snimanju filma "Rust".

Alec Baldwin je radio na setu svog novog filma "Rust" kada je "rekvizitnim pištoljem" ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins te ranio reditelja Joel Souza.

Objašnjavajući šta se dogodilo dispečeru za hitne slučajeve, Mamie Mitchell, supervizorka snimanja, čuje se kako kaže:

"Ranč Bonanza Creek, imali smo dvoje ljudi koji su slučajno upucani na snimanju filma iz rekvizita. Treba nam pomoć odmah."

Dispečer hitne upitao je: "Jesu li upucani pravim metkom?".

Na što Mitchell odgovara: "Ne mogu vam to reći. Imamo dvoje upucanih na snimanju filma."

Zatim je objasnila da se incident dogodio tokom probe jedne scene, prenosi Klix.

Prema navodima Uredu šerifa Santa Fea, Baldwin je bio osoba koja je držala pištolj u vrijeme incidenta.

U saopštenju na dan nesreće, policija je rekla: "Šerifov ured potvrđuje da su dvije osobe upucane na snimanju filma "Rust". Halyna Hutchins (42), direktorica fotografije, i Joel Souza (48) režiser. Upucani su kada je rekvizit ispalio Alec Baldwin (68), producent i glumac".

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku gdje je medicinsko osoblje utvrdilo smrt. Reditelj Souza je kolima hitne pomoći prevezen u regionalni medicinski centar Christus St Vincent gdje mu je ukazana pomoć zbog zadobijenih povreda.

Ova istraga ostaje otvoren, a još nije podignuta optužnica u vezi ovog incidenta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...