NAKON VIŠE OD GODINU DANA OD NEMILOG DOGAĐAJA: Nastavlja se snimanje Baldwinovog filma "Rust", u produkciju se vraća...

Hutchins (42) je podlegla ozljedama u loktobru 2021. nakon što je ustrijeljena vatrenim oružjem kojim je rukovao Baldwin, producent i glavna zvijezda filma.

  • Show

  • 19. Apr. 2023  19. Apr. 2023

  • 0

Snimanje filma Rust s Alecom Baldwinom u glavnoj ulozi nastavit će se u četvrtak, 18 mjeseci nakon što je snimateljica Halyna Hutchins smrtno stradala na setu vesterna, objavili su u utorak producenti. Snimanje će se odvijati na lokaciji Yellowstone Film Rancha u Montani. Prije nesreće se snimalo na lokaciji Bonanza Creek Rancha blizu Santa Fea, u Novom Meksiku.

Hutchins (42) je podlegla ozljedama u oktobru 2021. nakon što je ustrijeljena vatrenim oružjem kojim je rukovao Baldwin, producent i glavna zvijezda filma. Glumac, koji je tada ubio Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, kazao je kako mu je rečeno da u pištolju Colt. 45 nema pravih metaka. 

Optužen je za ubistvo iz nehata i izjasnio se da nije kriv. Pod istom je optužbom Hannah Gutierrez-Reed, odgovorna osoba za oružje na setu. Budu li proglašeni krivima, prijeti im do 18 mjeseci zatvora i novčana kazna od 5000 dolara. Preliminarno ročište bi trebalo započeti u maju.

Na setu će biti zabranjena municija

Dave Halls, koordinator za sigurnost i pomoćnik redatelja filma koji je Baldwinu predao napunjeni pištolj, s tužiteljima je dogovorio nagodbu. Priznao je krivnju i prošli je mjesec osuđen na šest mjeseci uvjetne kazne. "Iz produkcije je rečeno da će na setu odsad biti zabranjena upotreba bilo kojeg oblika municije", rekla je AFP-u Melina Spadone, odvjetnica za Rust Movie Productions.

Podsjetila je da su "pravi meci, bojeva municija oduvijek zabranjeni na setu", prenosi Index.hr.

Matthew Hutchins, suprug ubijene snimateljice, odsad će biti izvršni producent filma Rust, a Bianca Cline će preuzeti dužnost snimateljice. U produkciju se vraća i redatelj Joel Souza, koji je ranjen u pucnjavi. Producenti su angažirali Garyja Jensena i Paula Jordana, koji će na setu biti zaduženi za sigurnost.

Nesreća je izazvala šok u Hollywoodu i rezultirala pozivom javnosti na potpunu zabranu korištenja pravog oružja na snimanjima.

Stručnjaci iz filmske industrije tvrde da otprije postoje stroga sigurnosna pravila, no da ih se često zanemaruje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...