NIHAD ČOLPA UPOZORAVA MEĐUNARODNU ZAJEDNICU: "Milorad Dodik razumije jedino jezik sile i tako se mora postupiti prema njemu"

Dodik je prošao tačku iz koje nema povratka, a sa sobom je povukao bosanskohercegovačko društvo. Domaći i međunarodni politički akteri trebaju izvaditi glavu iz pijeska i shvatiti da bez obzira na njihova ubijeđenja naš brod ipak može potonuti, kaže Čolpa.

  • Mini market

  • 23. Okt. 2021  23. Okt. 2021

  • 1

Zastupnik u Parlamentu F BiH Nihad Čolpa  upozorio je međunarodnu zajednicu da predsjednik SNSD Milorad Dodik ne razumije diplomatski jezik i zatražio odlučniju akciju. Njegov status prenosimo u cijelosti.

Dodik je prošao tačku iz koje nema povratka, a sa sobom je povukao bosanskohercegovačko društvo. Domaći i međunarodni politički akteri trebaju izvaditi glavu iz pijeska i shvatiti da bez obzira na njihova ubijeđenja naš brod ipak može potonuti.

Dodik je prošao tačku iz koje nema povratka, a sa sobom je povukao bosanskohercegovačko društvo. Domaći i međunarodni...

Objavljuje Nihad ČolpaSubota, 23. listopada 2021.

Sve je otišlo predaleko. Sigurnosna prijetnja se uvećava iz dana u dan. Istrumentalizirani Dodik ne razumije diplomatski riječnik što se vidi po tome da pobuna nije stala nakon ukaza Željke Cvijanović nakon Inckovog zakona, već je nastavljena još agresivnije usvajanjem Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima i najavom terorističkih akcija prema kasarnama Oružanih snaga BiH i drugim institucijama države.

Samozavaravanje da će se jednostrano poništeni mirovni sporazum vratiti u okvir kakav je bio prije sadašnjeg stanja može biti pogubno. Dodik razumije jedino jezik sile i tako se mora postupiti prije nego što bude kasno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...