ČOLPA SE OBRUŠIO NA KOMŠIĆA I IZETBEGOVIĆA: "To je potpuni debakl njihovih politika!"

Zastupnika u Parlamentu FBiH Nihad Čolpa obratio se povodom dolaska specijalnog izaslanika SAD-a Palmera i najave reforme izbornog zakona.

  • Politika

  • 28. Okt. 2021  

  • 3

“Palmerov plan za Bosnu i Hercegovinu je potpuni debakl politika Izetbegovića  i Komšića.  Ako Izetbegović i Komšić nisu bili sposobni isposlovati bolje početne uslove kod Bidenove administracije u razgovorima oko izmjena Izbornog zakona, kako možemo očekivati da će korist za državu donijeti kod neke buduće administracije ili države koja nije privržena kao SAD?

Izbor Palmera je jasna poruka da Izetbegović i Komšić nemaju podršku SAD koju su očekivali bez da se usude bilo šta konkretno uraditi kad su u pitanju odnosi zvaničnog Sarajeva sa Washingtonom i da njihovu nekompetentnost i nerad možemo platiti po visokoj cijeni.

Izetbegović i Komšić dovode nas u poziciju da izgubimo posljednjeg saveznika. Polako ali sigurno palestiniziraju dio teritorije unutar BiH i tako ubijaju posljednju nadu da se  ranjivo bosanskohercegovačko društvo može oduprijeti daljnjoj razgradnji države.

Međunarodna izolacija Izetbegovića i Komšića mora potaknutni radikalnu promjenu politike i mentaliteta. Promjena se ogleda u smjeni onih koji su nas na unutrašnjem i vanjskom planu doveli u skoro beznadežnu poziciju palestinskog mentaliteta profesionalne žrtve što je preduslov da iz odbrambenog stava preuzmemo inicijativu i da konačno na političkoj tabli vučemo poteze bijelim figurama” napisao je Čolpa u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...