MOSTARKI NOVINAR IZVRIJEĐAO ZAGREBAČKOG KOLEGU: Sve zbog odanosti Draganu Čoviću

Poznati politički analitičar iz Hrvatske, Željko Trkanjec, s nevjericom je citirao u svojoj kolumni objavljenoj u "Jutarnjem listu" riječi Dragana Čovića kako "Milorad Dodik nije destabilizirajući faktor u BiH". 

  • Mini market

  • 29. Okt. 2021  29. Okt. 2021

  • 1

Čović je naime kazao da se Dodikov neuobičajen izraz može nekome svidjeti ili ne, ali njega podržava najveći broj predstavnika srpskog naroda u BiH. Analitičar Trkanjec je napisao da ocjenu kako “Dodik nije destabilozirajući faktor u BiH” nije izrekao neko iz Beograda ili Rusije nego niko drugi do Dragan Čović, predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), krovne organizacije većine hrvatskih stranaka u BiH. 

“BiH je zamršeno etničko, političko, religijsko, kulturno klupko. Ali, kao i u svemu, pomno motrenje dovodi do svođenja kompleksnosti na proste brojeve. U ovom slučaju to su: Čović želi savezništvo s Dodikom, što podrazumijeva da dijele ideje. Obuzdat ću se i neću reći da i predsjednik HDZ-a BiH snatri o odcjepljenju županija s hrvatskom većinom”, napisao je politički analitičar Željko Trkanjec.  

Uskoro se na Facebooku oglasio mostarski novinar Večernjeg lista, Zoran Krešić, odani medijski saveznik Dragana Čovića. Krešić je političkog analitičara iz Zagreba nazvao imbecilom i kretenom! 

"Ovako to pišu imbecili iz Zagreba koji na Hrvate u BiH gledaju kao na jato za odstrel iz Zagreba kako se komu digne neka stvar. Ovdje su ljudi žrtvovali vlastito dijete Herceg-Bosnu da bi Hrvatska bila slobodna. I onda se kreten piša po tome”, napisao je Zoran Krešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...