JADRANKA KOSOR DALA SAVJET PLENKOVIĆU PRIJE KLJUČNE SJEDNICE S MILANOVIĆEM: „Ja bih to tako napravila…“

Sukob predsjednika RH Zorana Milanovića i ministra odbrane Marija Banožića traje danima.

  • Regija

  • 08. Nov. 2021  08. Nov. 2021

  • 0

Bilo je tu svega, traženja ostavke, spominjanja opoziva, ali i nižih udaraca poput „opušaka“, „psihijatrijskih slučajeva“, a u sve je upleten i „puzajući državni udav“.

Ko je u pravu, a ko u krivu, u studiju RTL-a Danas komentirala je bivša predsjednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor.

Ona je kao premijerka surađivala s dva predsjednika, Stipom Mesićem i Ivom Josipovićem pa je upitana je li suradnja Milanovića, Hranja i Banožića više uopće moguća.

Kosor smatra da se tu radi samo o mogućoj suradnji Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića te da će se o tome raditi i na sjednici Vijeća za odbranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Ako oni uspiju sniziti strasti, ja bih preporučila, i to prije sjednice Vijeća, da se nađu i popiju kavu, u simboličnom smislu, da sve moguće krune ostave izvan te prostorije. Budući da se taj sastanak održava u prostorijama Vlade, možda bi bilo dobro da gospodin Plenković nazove predsjednika države i kaže: “Možeš li doći pola sata prije?” Tako bih ja učinila”, rekla je Kosor.

Kosor se prisjetila vremena kada je predsjednik Hrvatske bio Franjo Tuđman.

“Predsjednik je imao najviši i najveći legitimitet kao što ga ima i predsjednik Milanović, izabran s najvišim mogućim brojem glasova i od tuda zapravo izviru najviše problemi, predsjednik koji ima najveći legitimitet, ali i male ovlasti koje su iznimno važne. Dakle, u području sigurnosti, vojske i vanjskih poslova. Ako se sjetimo vremena predsjednika Tuđmana, neki ministri obrane su trajali i po 15-ak dana. No, sasvim je bilo nezamislivo zbog tog velikog legitimiteta tadašnjeg vrhovnog zapovjednika, pa i u vrijeme Mesića, pa i u vrijeme Josipovića, da netko pozove na ostavku ili smjenu, odnosno da ga nazove psihijatrijskim slučajem”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...