DRAGAN ČOVIĆ U POLJSKOJ: Prisustvovat će obilježavanju važnog događaja...

Čović je u Krakow otputovao na poziv predsjednika Evropske jevrejske zajednice.

  • Vijesti

  • 08. Nov. 2021  08. Nov. 2021

  • 8

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović učestvuje na simpozijumu kojim će danas i sutra u poljskom gradu Krakowu biti obilježen 9. novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

Također, bit će obilježena 83. godišnjica zloglasne "Kristalne noći“, koja se smatra početkom nacističkog holokausta nad Jevrejima.

Čović je u Krakow otputovao na poziv predsjednika Evropske jevrejske zajednice.

Čović će sutra s drugim učesnicima simpozijuma posjetiti logor Auschwitz, gdje će položiti vijenac i odati počast žrtvama holokausta, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...