DA LI JE IKO IKADA OVAKO IGRAO: Stepf Curry u pobjedi "Warriorsa" nad "Atlantom" ubacio 50 poena i potvrdio da je najbolji šuter u povijesti košarke... (VIDEO)

Stepf Curry je igrač koji ima najviše utakmica u kojima je ubacio 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12 trojki. 

  • Sport

  • 09. Nov. 2021  

  • 0

"Sedam godina ovo gledam i nikada ranije nisam vidio nešto slično, Ovo je nevjerovatno!", oduševljeno je govorio Steve Kerr, trener "Golden State Warriorsa", nakon pobjede svog tima protiv "Atlanta Hawks" rezultatom 127:113. Kerr je naravno mislio na veličanstvenu izvedbu svog igrača Stepfa Carryja koji je ubacio 50 poena, imao 10 asistencija i 7 skokova, ubacio devet trojki, slobodna bacanja gađao 13-13. I sve to za 35 minuta koliko je Curry proveo na parketu tokom kojih je vodio "Ratnike" do devete pobjede u ovogodišnjoj NBA sezoni što ih uz samo jedna poraz čini najboljom ekipom u obje konferencije. To je senzacionalan učinak za sastav koji se nije uspio plasirati u play of prethodne sezone.

Bila je to deseta utakmica u njegovoj karijeri u kojoj je postigao 50 i više poena.

Najugledniji košarkaški portal ESPN napravio je ovih dana izbor najboljih šutera za tri poena u posljendjih 25 godina u kojem se 33-godišnji Stepf Curry nalazi ubjedljivo na prvom mjestu. Pored ostalog, kako se navodi, nikada nijedan košarkaš nije ubacio više od 300 trojki u sezoni, dok je lider "Warriorsa" to uradio u čak četiri NBA sezone.

Stepf Curry je igrač koji ima najviše utakmica u kojima je ubacio 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 12 trojki. 

Drugo mjesto među najboljim "trojkašima" zauzeo je Ray Allen, treći je legendarni Nijemac Dirk Nowitzki, Kevin Durant je četvrti, a Klay Thompson je na petom mjestu. Inače Thompson, suigrač Stepfa Curryja, intenzivno se priprema za povratak na parket nakon skoro dvije godine koliko je liječio tešku ozljedu. 

"Da je neko prije 25 godina vidio kako igra i pogađa Stepf Curry, zaključio bi da je riječ o čudovištu", zaključio je novinar ESPN-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...