Vijesti
TOTALNI PREOKRET: Sutra 42 stepena u hladu, a onda dramatičan pad temperature...
Prije 21 min0
Zašto ne biste ovoga vikenda isprobali nešto novo, poput mirisnog cheesecakea od bundeve oko kojeg zaista nećete imati puno posla jer se ova poslastica - ne peče.
Gastro
11. Nov. 2021
0
Za podlogu:
-200 g keksa digestive
-50 g maslaca
Za kremu:
-300 g pirea od bundeve
-1 žličica cimeta
-1 žličica muškatnog oraščića
-300 g krem sira
-200 ml vrhnja za šlag
-100 g šećera u prahu
U kalup za tortu stavite papir za pečenje. Za podlogu otopite maslac i sameljite kekse te sve dobro izmiješajte te stavite na dno kalupa i ravnomjerno rasporedite. Kalup stavite u hladnjak na pola sata dok pripremate smjesu za kremu.
Izmiješajte vrhnje za šlag dok ne dobije mekane vrhove.
U veću zdjelu dodajte krem sir i šećer u prahu te izmiješajte dok niste dobili jednoličnu, glatku smjesu. Dodajte pire od bundeve, cimet i muškatni oraščić te još jednom izmiješajte.
U smjesu pirea i sira dodajte vrhnje za šlag i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu, piše tportal. Prebacite smjesu u kalup, zagladite i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.
Vijesti
TOTALNI PREOKRET: Sutra 42 stepena u hladu, a onda dramatičan pad temperature...
Prije 21 min0
Svijet
ZAVRŠEN TREĆI KRUG PREGOVORA U ISTANBULU: Ukrajinci uputili poziv Putinu...
Prije 5h0
Hronika
NEVJEROVATNO: Italijani riješili ubistvo biznismena iz BiH nakon devet godina (FOTO)
Prije 5h0
Sport
ODLIČNE VIJESTI ZA NAŠ NOGOMET: Peljto, Beljo i Ibrišimbegović sudit će Svjetsko prvenstvo
Prije 6h0
Gastro
PROIZVOĐAČI SAVJETUJU: Kako prepoznati savršenu lubenicu, zaboravite kuckanje...
21. Jul. 20250
Gastro
UMJESTO DA SE KUHATE PORED ŠPORETA: Ove ljetne salate s tjesteninom su pravo osvježenje tokom vrućina
21. Jul. 20250
Gastro
INDIJSKI HLJEB NAAN ZA SVAKI DAN: Trebat će vam pola kile glatkog brašna, a kada napravite loptice...
22. Jul. 20250
Gastro
STARI TRIK VRHUNSKIH KUHARA: Uz ova jednostavna pravila svaki put će vam uspjeti SAVRŠENA KAJGANA (VIDEO)
Prije 22h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.