METEOROLOG KRAJINOVIĆ NAJAVLJUJE NOVU PROMJENU VREMENA: “Uživajte u vikendu, a od ponedjeljka...” (VIDEO)

Promjena vremena u naše prostore stiže od ponedjeljka, a malo dramatičnija promjena već od utorka.

  • Vijesti

  • 19. Nov. 2021  19. Nov. 2021

  • 0

Za vikend nas očekuje idealno vrijeme za boravak vani i uživanje u dužim sunčanim intervalima, posebno na planinama i u gradskim centrima, ističe klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bakir Krajinović.

"Bit će još magle tokom jutra, pogotovo u subotu prijepodne, međutim, to će se razbijati do polovine dana, i nakon toga očekujemo sunce i u nižim predijelima. U vikendu pred nama, što se tiče oblačnosti, magle i svega što nas je tištilo ovih proteklih par dana, to neće se desiti. Imat ćemo dosta sunca, dosta plavetnila i možemo uživati u jednom divnom vikendu koji je pred nama. Temperature ujutro su prohladne, nisu minusi i nisu negativne vrijednosti. Od 1 do 5 stepeni u Bosni, a u Hercegovini naravno nešto više, oko 7 stepeni tokom jutra. Maksimalne dnevne temperature u Bosni do 15 stepeni, a u Hercegovini do 18. Suho, sunčano, ugodno i toplo vrijeme u naredna dva dana", najavljuje Krajinović.

A već od ponedjeljka slijedi promjena. 

"Promjena vremena u naše prostore stiže od ponedjeljka, a malo dramatičnija promjena već od utorka. Padavine širom Bosne i Hercegovine, dosta oblaka, dosta promjenjljivog vremena. Neće to biti konstantne padavine ali promjenjljiva sedmica nas očekuje. Na planinama je moguć i snijeg. Kraj je novembra i početak decembra, što znači da su sniježne padavine uobičajene i u nižim predijelima, tako da ćemo pratiti razvoj vremenskih prilika i blagovremeno obavijestiti i informisati građane naše zemlje da se pripreme na te prve ozbiljnije snježne pahulje", kazao je Krajinović za O kanal.

Pogledajte cijeli razgovor!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...