DENIS STOJNIĆ TVRDI DA JE BIO ŽRTVA PREVARE: "Pozvao sam nju i njene pomagače u svoju kancelariju, kako bi mi odmah vratili pare"

F.D. je sa više osoba prevarila Indonezijsku Ambasadu i njihove uposlenike.

  • Društvo

  • 20. Nov. 2021  21. Nov. 2021

  • 1

Nakon teksta koji su objavili pojedini portali, a koji govori o sumnjivim radnjama izvjesne F.D. iz Sarajeva,  javnosti se obratio  sarajevski ugostitelj i MMA borac, Denis Stojnić.

 Naime, F.D. iz Sarajeva je navodno izvarala veliki broj građana naplaćujući im aranžmane za ljetovanje, koje ispostavit će se, nikada očima nisu vidjeli.

Jedan od prevarenih bio je i sarajevski ugostitelj Denis Stojnić, tačnije njegov brat Dado. To je Stojnić danas u izjavi za Source i potvrdio. "Moj brat Dado Stojnić dao je F.D. novac za tri avio karte, dok je jedan naš zajednički prijatelj platio aranžman. Međutim, nakon sedam dana karte nisu bile validne, jer nijedna nije uplaćena jednoj avio kompaniji. Naš prijatelj također nije otišao na odmor koji je platio 2.000 maraka. Kad sam se vratio u Sarajevo, kontaktirao sam F.D. i njene pomagače da mi odmah vrate novac. Oni su došli u moj kancelariju i uredno vratili sav novac. Nakon izvjesnog vremena kontaktiralo me još oštećenih žrtava, među kojima su čak bili uposlenici iz drugih agencija. Od jednog sam saznao da je F.D. sa više osoba prevarila Indonezijsku Ambasadu i njihove uposlenike. Saznao sam da je taj slučaj u Tužilaštvu, ali da se dvije godine ništa po tom pitanju nije učinilo. Tako da su F.D i ostali nastavili sa organizovanim prevarama. F.D. je radila nekada u turističkoj agenciji, pa je mnogo raje znalo i tako je imala i program da su karte rezervisane i pokaze žrtvama. 

Ja sam odmah obavjestio službenike OSA-e, SIPA-e i Federalnog MUP-a, jer se radi o ORGANIZOVANOM KRIMINALU i više ljudi je oštećeno. Očekujem da će Tužilastvo što prije da djeluje i uhapsi iste, sve dokaze imaju pomenuti organi koje su dobili od mene i drugih oštećenih. Meni je vraćen smiješan novac, ali ovdje se radi da je F.D. prevarom otuđila blizu milion maraka, čak sam pročitao da je i nekakav azil imala i životinje izgladnjivala. Nadam se da se ovoj organizovanoj grupi bliži kraj i da će se naći tamo gdje i zaslužuju, a to je zatvor", izjavio je Stojnić za  Source.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...