NOVALIĆ ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI BiH: "Bosna i Hercegovina je dovoljno velika za sve koji žele u njoj graditi svoju i budućnost sljedećih generacija"

Izrazio je sigurnost da će građanima, drage i jedine jedine Bosne i Hercegovine i dalje biti, kao viševjekovne konstante na ovim prostorima.

  • Vijesti

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 1

Premijer Federacije Bosne i Hercegiovine Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra  –  Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Obilježavamo jedan od najvažnijih datuma u historiji naše domovine, dan na koji su, prije 78 godina predstavnici svih naroda i narodnosti odlučili da će živjeti zajedno u našoj Bosni i Hercegovini u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih. To opredjeljenje je i danas vodilja velike većine građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Stoga nam je dužnost da takvo opredjeljenje branimo od onih koji bi da Bosnu i Hercegovinu dijele i slabe, gazeći po svim vrijednostima na kojim je ova zemlja uvijek opstajala", istakao je.

Izrazio je sigurnost da će građanima, drage i jedine jedine Bosne i Hercegovine i dalje biti, kao viševjekovne konstante na ovim prostorima.

"Drage sugrađanke i sugrađani, čestitam vam ovaj veliki praznik i pozivam da i dalje iskazujemo ljubav prema Bosni i Hercegovini poštujući jedni druge. Bosna i Hercegovina je dovoljno velika za sve koji žele u njoj graditi svoju i budućnost sljedećih generacija", navodi se u čestitki premijera FBiH Fadila Novalića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...