NAPETOST RASTE: Razarač SAD-a uplovio u Crno more, nadgleda ga ruska flota...

Američki razarači USS Mount Whitney i USS Porter nedavno su završili operacije u Crnom moru, sarađujući sa regionalnim saveznicima, uključujući Bugarsku, Gruziju, Rumuniju, Tursku i Ukrajinu.

  • Svijet

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 0

Raketni razarač USS Arleigh Burke (DDG-51), vodeće plovilo u ovoj klasi razarača SAD-a, uplovio je u Crno more, saopćila je američka mornarica.

“Dok je u Crnom moru, razarač američke mornarice će djelovati zajedno sa NATO saveznicima i partnerima u regiji, radeći zajedno na obezbjeđivanju sigurnosti i stabilnosti na ovom vitalnom međunarodnom plovnom putu”, navodi se u saopćenju Šeste flote američke mornarice, prenosi TASS, piše Tanjug.

Snage Crnomorske flote potvrdile su da su započele nadgledanje kretanja američkog razarača, a rusko Ministarstvo odbrane nedavno je upozorilo na aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice SAD-a i izviđačkih letova NATO-a u sjeverozapadnom dijelu Crnog mora.

Operacije u Baltiku

Američki razarači USS Mount Whitney i USS Porter nedavno su završili operacije u Crnom moru, sarađujući sa regionalnim saveznicima, uključujući Bugarsku, Gruziju, Rumuniju, Tursku i Ukrajinu.

USS Arleigh Burke je počeo svoju patrolu u augustu operacijom u Baltiku zajedno sa brodovima NATO-a. Brod je također uplovio u luke u Talinu i Helsinkiju, čime je istaknuta važnost Baltika u jačanju odnosa u NATO savezu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...