TRI NAJZDRAVIJA DORUČKA ZA ŽENE: Smanjuje kilažu, popravlja krvnu sliku, reguliše rad hormona

Poznato je da žene muku muče sa metabolizmom kad pređu trideset godina.

  • Zdravlje

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 1

Stoga je veoma bitno šta jedete i na koji način živite. Brza hrana i slatkiši ne dolaze u obzir, ukoliko želite zdravo i vitko tijelo.

Doručak je najvažniji, ali samo onda kada osjetite glad, a ne čim otvorite oči.

Voda se pije ujutro mnogo (“jutarnje tuširanje iznutra”) i to najmanje 4 čaše mlake vode prije doručka.

Izbjegavajte kafu, a potpuno izbacite gazirane i vještačke sokove! Čak i prirodni, voćni sokovi nisu poželjni, bolje je da pojedete cijelu voćku.

Voće se jede prije podne, nikako poslije podne i najbolja je opcija za podnevnu užinu.

Donosimo vam tri vrste doručka koje je poželjno da jedete poslije tridesete godine:

1. Kaša

Bilo da je to ovsena kaša od cijelih zrna (nikako instant) ili kaša od heljdinog brašna, ili jednostavno palenta. Međutim, najbolja je opcija da skuhate žito i da mu dodate malo meda i cimeta, šaku oraha.  Ovaj doručak će poboljšati varenje, izbaciti toksine iz tijela, a tijelo napuniti gvožđem i vitaminom B.

2. Kuhana jaja

Dva kuhana jaja sa kriškom mladog sira i šnitom integralnog hljeba je veoma poželjan i zdrav doručak. Jaja će tijelo napuniti gvožđem, a pri tome će se brzo i efikasno razgraditi u tijelu.

3. Supa od kostiju

Možda ne možete da zamislite da doručkujete supu, ali pokušajte. Ova supa je veoma efikasna i zdrava za tijelo: osim što obnavlja hrskavicu, ona je i vaša dnevna doza kolagena. Bolje djeluje na tijelo od svih krema za bore koje sve mi bogato  mažemo na lice.

Ako doručkujete supu, primijetit ćete da ćete imati potrebu da se ispraznite, odmah poslije doručka i smatrajte da ste time iz tijela izbacili sve toksine.

Pored ishrane, veoma je bitno da se krećete. Da biste bile zdrave, svaki dan treba da ispješačite 6 kilometara, a da biste bile vitke 10 kilometara. Šetnja je najzdraviji i najprirodniji vid vježbe, jer ne šteti koljenima i zglobovima, a poboljšava zdravlje.

Budite zdrave, slušajte svoje tijelo i pazite kako se ophodite prema njemu, prenosi Hayat!

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...