SNAŽNO NEVRIJEME U ISTANBULU: Smrtno stradale četiri osobe (VIDEO)

Navedeno je kako je povrijeđeno 19 osoba.

  • Svijet

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Istanbulu, u Republici Turskoj, smrtno su stradale četiri osobe, a 19 ih je povrijeđeno,   javlja Anadolu Agency (AA).

Ured guvernera u Istanbulu, pozivajući se na podatke Ureda za vanredne situacije (AFAD), saopćio je kako su smrtno stradale četiri osobe, a među njima je i strani državljanin.

Navedeno je kako je povrijeđeno 19 osoba, među kojima su tri s težim ozljedama. Istaknuto je kako nadležne službe predano rade na terenu.

Vjetar je, piše Reuters, srušio dijelove zgrada, uključujući betonske ploče s krovova i zidova.

Problemi u saobraćaju

Došlo je i do poteškoća u vezi letova Turkish Airlinesa. 

"Najmanje šest letova Turkish Airlinesa koji su trebali sletjeti u Istanbul preusmjereno je u gradove Ankaru i Izmir", rekao je glasnogovornik te aviokompanije.

Jak vjetar je također utjecao na to da se ukinu trajektne linije između priobalnih ljetovališta Bodrum i Datca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...