CIJENE POLOVNIH AUTOMOBILA LETE U NEBO: Ako ste planirali u Njemačku po jeftini polovni Audi i Volkswagen na struju, mogli biste odustati…

Mnogo toga upućuje na činjenicu da bi polovni automobili trebali gubiti na vrijednosti više od automobila s klasičnim motorima.

  • Auto

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 0

Ne zna se puno o trajnosti baterije, a nove električne automobile države izdašno subvencioniraju pa ih se isplati više kupiti nego neki mlađi rabljeni električni automobil.

Kompanija Deutsche Automobil Treuhand prikupila je podatke na velikom njemačkom tržištu (analizirala sadašnje cijene rabljenih vozila) i napravila predikciju za tri godine stare modele i, iznenađujuće, došla do zaključka da će trogodišnji električni automobili imati stabilnu vrijednost u odnosu na dizelaše i benzince, odnosno neće biti većih gubitaka.

Tradicionalno, najbolje bi cijenu trebali držati njemački proizvođači Audi i Volkswagen sa svojim modelima ID.3 i Q4 e-tron, koji bi čak trebali biti skuplji od usporedivnog benzinskog modela. Kod ostalih modela pad je nešto veći, ali je i dalje u granicama prihvatljivog jer su ti električni automobili gotovo dvostruko skuplji od sličnih benzinaca.

Električni modelVrijednost nakon tri godineUsporedba s benzincem
Audi Q4 e-tron 3548.6% originalne cijeneQ3 35: 48.0%
VW ID.344.7%Golf 1,5: 44.5%
Hyundai Kona Electric43.1%Kona 1,0: 47.7%
Mini Cooper SE40.2%Cooper S: 48.4%
Mazda MX-3039.8%CX-30 2,0: 46.3%
Opel Corsa-e37.7%Corsa 1,2: 44.0 percent
Renault Zoe R110 ZE 4037.3%Clio TCe 90: 45.2%

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...