VRHUNSKE PERFORMANSE: Nissan predstavlja uzbudljivi jednosjed

"Projekt je zamišljen kao poligon na kojem ćemo razvijati buduću tehnologiju. Kroz njega smo uspjeli prenijeti uzbuđenje s ceste na trkaću stazu, ali i pokazati Nissanovu stručnost u prijenosu tehnologija s trkaćih staza na ceste”.

  • Auto

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 0

Nissanov nedavno predstavljeni model je dobio i jednu posebnu izvedbu - uzbudljivi jednosjed namijenjen utrkama. 

U pitanju je Nissan Ariya Single Seater. Automobil se dizajnerski oslanja na serijski model, sprijeda oblikom osvijetljenog V, a na boku oblikom bočnih linija.

Ali uz jednu bitnu razliku, a to je da su ovdje komponente izrađene od karbona. 

Sve postaje jasnije kad kažemo da Nissan aktivno sudjeluje u FIA-inom svjetskom prvenstvu Formule E, gdje se kompanija uspješno natječe sa svojim ekološkim bolidom.

U ovom jednosjedu je vrlo vjerovatno pogon iz serijskog modela Ariye, a to u najsnažnijoj izvedbi znači gotovo 400 KS snažan motor. 

Koncept je na Nissan Futuresu predstavio Alfonso Albaisa, potpredsjednik Nissanova globalnog odjela za dizajn i Juan Manuel Hoyos, glavni direktor Nissanova odjela za globalni marketing i upravljanje angažiranošću brenda.

“U Nissanu se usuđujemo raditi ono što drugi ne žele. Ovim smo konceptom željeli pokazati vrhunske performanse koje pruža Ariyin motor.

Projekt je zamišljen kao poligon na kojem ćemo razvijati buduću tehnologiju.

Kroz njega smo uspjeli prenijeti uzbuđenje s ceste na trkaću stazu, ali i pokazati Nissanovu stručnost u prijenosu tehnologija s trkaćih staza na ceste”, rekao je Hoyos.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...