MNOGI PRAVE VELIKU GREŠKU: Ukoliko ste ljetne gume odložili na ovo mjesto, mogli biste zažaliti…

Odlučite li se samostalno uskladištiti gume, trebali biste znati nekoliko važnih informacija.

  • Auto

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Vrijeme zamjene guma na vozilima odavno je počelo, a nerijetko je problem gdje s ljetnim gumama. Zauzimaju veliku površinu, a u kući i pogotovo stanu nemate dovoljno prostora.

Jedno od rješenja su hoteli za gume.

Odlučite li se samostalno uskladištiti gume, trebali biste znati nekoliko važnih informacija. Gume ne podnose UV zrake (više nego što trebaju u svakodnevnom korištenju), vlagu, ozon i radijaciju. Što se radijacije tiče, tu ste uglavnom mirni, osim ako nemate rentgen u garaži, ali pripazite na sve ostalo što šteti gumama.

Nije ih dobro odlagati ni na mjestima gdje imate razne uređaje koje pokreću električni motori, tamo gdje su transformatori ili uređaj za zavarivanje. Navedena oprema ispušta ozon.

Na gume negativno utječu i goriva, boje, ulja, masti te druge hemikalije. Dakle, mjesto na koje ih odlažete mora biti suho, čisto i ne bi trebalo biti na izvoru dnevnog svjetla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...