OGLASILI SE IZ NAŠE STRANKE: Gradonačelnica Sarajeva duguje izvinjenje građanima, evo i zašto

“Naša stranka još u martu ove godine tražila da se Milanović proglasi personom non grata zbog uvredljivih izjava o građanima Bosne i Hercegovine ali nikada njegove stavove ne bi koristili kao opravdanje za prijetnje upućene sugrađanima ili bilo kome drugom”, navodi se u saopćenju.

  • Društvo

  • 14. Dec. 2021  14. Dec. 2021

  • 3

Klub Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva, oglasio se saopćenjem u kojem navode kako gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić duguje izvinjenje svim građanima Sarajeva, posebno katolicima.

“U Sarajevu su danas na vratima porodice katoličke vjeroispovijesti napisane prijetnje smrću koje su motivirane vjerskom mržnjom. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pokušala je tu prijetnju prikazati kao reakciju na skore istupe predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Najoštrije osuđujemo pokušaj Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva, da uzroke prijetnje koju je danas u Sarajevu doživjela jedna katolička porodica pripisuje istupima Zorana Milanovića. Ni na koji način Milanovićev neupitni šovinizam ne smije biti opravdanje gradonačelnici za pravdanje prijetnji koju su doživjeli naši sugrađani, ali i svi katolici Sarajeva pa i sve Sarajlije. To što se dogodilo u potpunoj je suprotnosti s multietničkim vrijednostima na kojima se Sarajevo temelji. Gradonačelnica Karić treba znati da ovakvim izjavama vrlo lako može u nekoj usijanoj glavi opravdati nasilje prema sugrađanima”, navode iz Naše stranke.

Dodaju da je “Naša stranka još u martu ove godine tražila da se Milanović proglasi personom non grata zbog uvredljivih izjava o građanima Bosne i Hercegovine ali nikada njegove stavove ne bi koristili kao opravdanje za prijetnje upućene sugrađanima ili bilo kome drugom”.

“Zbog svega navedenog od gradonačelnice Karić tražimo hitno izvinjenje svim građanima Sarajeva, posebno onima katoličke vjeroispovijesti“, zaključuje se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...