NOVAKOVIĆ BURSAĆ OČAJNA NAKON ODLUKA PROBOSANSKOG BLOKA DA ISTUPE IZ PREGOVORA: „Kompletnu političku situaciju žele okrenuti u njihovu korist, odnosno njihovih političkih ideja…“

Priča o tome da je sada i opet Republika Srpska krivac samo je još jedan u nizu njihovih izgovora, tvrdi Novaković Bursać.

  • Politika

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 7

Šefica Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać za “Glas” kaže da je čula da probosanske stranke najavljuju izlaz iz pregovora o novom Izbornom zakonu u BiH.

"To prije svega pokazuje da oni čine jedinstven politički blok koji se razlikuje samo u kozmetičkim stvarima, ali da je suština ista. Mislim da i ovim pokazuju da su stvarni generator problema. Kada god je bila najava održivog rješenja, posebno na relaciji Bošnjaci - Hrvati u FBiH, oni su našli način da to eskiviraju. Jednostavno, bježe i traže izgovor za svoje neučestvovanje, odnosno neprihvatanje realnih rješenja", kazala je ona.

Priča o tome da je sada i opet Republika Srpska krivac samo je još jedan u nizu njihovih izgovora, tvrdi Novaković Bursać.

"Svi odreda, kada govore da je to vanustavno djelovanje, ne pozivaju se ni na jedan član Ustava i toliko o tome. Nikad se niko nije pozvao ni na jedan dio Ustava i rekao da je to član koji navodno RS krši jer tog argumenta ni nema. Od njih slušamo samo političke parole i pokušaje kukanja pred međunarodnom zajednicom da bi opet neko, umjesto njih, pokušao da riješi stvari", rekla je Novaković Bursać dodavši da se želi stvoriti slika da je nametanje Izbornog zakona jedino moguće.

"Kompletnu političku situaciju žele okrenuti u njihovu korist, odnosno njihovih političkih ideja. Da li u tome vide i Izborni zakon, vjerovatno da, a manir je poznat", zaključila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...