ČAVARA NE ZNA DRUGAČIJE: "Najbolje je ono što je Čović govorio. Krajem ove godine završiti izbornu reformu i..."

Govoreći  o pregovorima, kazao je kako očekuje da će se nastaviti iza Nove godine, ali bi volio da se završe ipak do kraja ove.

  • Politika

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 10

Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ-a BiH, kazao je kako mu je žao što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao svoju posjetu Bosni i Hercegovini. Komentirao je i aktuelnu krizu, kao i to da li će biti izbora u BiH.

“Unitarizam i separatizam se međusobno hrane u BiH. Hrvati su uvijek nastojali ostai kohezioni partner”, rekao je Čavara.

Naglasio je kako je “važno da međunarodni predstavnici vide da je izborni zakon temelj”.

“Imamo već najave da će se ‘model Željka Komšića’ spustiti na niže razine. Ako ne bude izmjena izbornog zakona onda nema uvjeta da se izbori održe. Moramo to riješiti. Mislim da je najbolje ono što je Čović govorio. Krajem ove godine završiti izbornu reformu i mirno da uđemo u izbornu godinu, a onda da rješavamo ostale probleme”, rekao je Čavara.

Na pitanje N1 da prokomentariše saslušanja u Tužilaštvu BiH zbog zaključaka sa posebne sjednice NSRS-a o prenosu nadležnosti kao i najavljene sankcije, kazao je: “Nemam komentara”.

Govoreći  o pregovorima, kazao je kako očekuje da će se nastaviti iza Nove godine, ali bi volio da se završe ipak do kraja ove.

U Mostaru je toku sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH nakon koje će biti saopćeni zaključci, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...