PROCURIO VIDEO: Okršaj na sjednici Vlade Srbije, pogledajte kako je Ivica Dačić vikao na ministricu…

Dačića je pozvala predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić da se razgovara o nastavku i daljim koracima u procesu evropskih integracija, Ustavu i referendumu.

  • Regija

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 3

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić na jučerašnjoj je sjednici Vlade Srbije vikao na koordinatoricu Nacionalnog konventa o EU Natašu Dragojlović i ministricu Jadranku Joksimović. „Jadranka, ćuti, gledaj svoja posla i nemoj da mi držiš lekcije!“, neke su od riječi koje je predsjednik parlamenta Srbije uputio ministrici.

Dačića je pozvala predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić da se razgovara o nastavku i daljim koracima u procesu evropskih integracija, Ustavu i referendumu.

Međutim, Dačiću očito nije bilo jasno za kakve vrijednosti se zalaže Evropa.

Snimak je emitovan u emisiji „Marker“ na Insajder TV, a razgovor je tekao ovako:

Dačić:  Ovo što sada radite nije korektno. Zašto nije korektno? Zato što ne učestvujete u procesu koji ste tražili. Ja da vam kažem otvoreno, ja nemam nikakav interes i ne znam kako sarađujete sa Vladom Srbije. To je poseban državni organ, ja to ne znam. Ja znam o parlamentu. Meni sad kad vas čujem dođe da povučem predlog za promenu Ustava. Je l' možemo da ga povučemo?

Dragojlović: Gotovo, ne možete više ništa.

Dačić: A ne možemo? Pa ja ne znam što smo prihvatili uopšte taj predlog? Koji smo đavo prihvatali predlog, a vi niste zadovoljni? Pa ja sam i Evropskoj uniji 100 puta rekao napišite mi bre sa čime ste zadovoljni!

Nakon upadice ministrice Jadranke Joksimović, Dačić je odbrusio:

„Jadranka, nisam prekidao, nemoj da me prekidaš!“

Joksimović: Neću da te prekidam, neću ajde, samo razjasni, unosiš još više zabune!

Dačić: Ja ne unosim zabunu, ja samo razjašnjavam. Ja i od Evropske unije želim da se oni direktno izjasne. Ali oni ne treba meni da se izjašnjavaju, nego treba da se sastanu sa civilnim društvom i sa strankama koje drugačije govore, pa da sa njima rasprave pitanje jesu li to evropske vrednosti ili nisu. Ko vam brani da dođete u parlament?

Dačić (obraća se Dragojlović): Ja sam vas zvao, vi niste hteli da dođete zbog Covida.

Dragojlović: Dobro, došli smo ove godine i sve je u redu.

Dačić: Ali niste hteli da dođete kad je bio Covid, jer vaš život je vredniji nego moj, je l' da?

Nakon što se ministrica Joksimović ponovo ubacila, Dačić je rekao:

„Jadranka, ćuti, aman!“

Joksimović: Neću da ćutim, ovo je dijalog, treba dijaloški da raspravljamo.

Dačić: Normalno, pa raspravljaj ti sa njima, nemoj sa mnom da raspravljaš, nisam ja došao ovde tebi da podnosim račune!

Joksimović: Šta vičeš?

Dačić: Nemoj ti da držiš lekcije drugima!

Joksimović: Ne držim lekcije, nemoj ti da me ućutkuje!

Dačić: Radi ti svoj posao!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...