SVE JE JASNO: Ana Brnabić ima mandat da truje javni prostor i dobro joj ide

Predsjednica Vlade se nerijetko obračunava i sa medijima, u posljednjoj epizodi oko cijene gasa.

  • Regija

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 1

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić smatra da je izbor reditelja Gorana Markovića za ličnost godine nešto najbizarnije što je čula. Podržala je ideju da se za istog tog Markovića, kao i za karikaturistu Dušana Petričića i “ekipu” sazida ludnica. Nedavno je građane koji su blokirali autoput protestujući protiv Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji optužila za zagađenje vazduha, iako se Beograd mjesecima unazad vrlo često nalazi na listi najzagađenijih gradova u Evropi. Možda je, ipak, to bizarnije. Da ovakve stvari izgovara predsjednica Vlade.

Prema mišljenju sagovornika lista Nova Ana Brnabić, ovakvim porukama preko društvenih mreža i prorežimskih medija postaje jedan od najvećih trovača javnog prostora u Srbiji. Dovoljno je samo osvrnuti se na njenih posljednjih nekoliko izjava.

Nako što je reditelj Goran Marković većinom glasova uređivačkog kolegijuma nedeljnika „Vreme“ izabran za ličnost godine, premijerka je rekla da je to nešto najbizarnije što je čula.

„Ovo mi je pokazalo da nisam sve videla“, rekla je Brnabić novinarima i dodala: „I ja bih ga proglasila za ličnost godine u nekim aspektima, ali zbog očuvanja građanskih vrednosti, kultura dijaloga je kao sprdnja upravo sa tim vrednostima“, rekla je Brnabić.

Prethodno je podržala konstataciju da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić propustio da sazida bolnicu upravo za Markovića i karikaturistu Dušana Petričića.

Optužila je građane koji su protestovali u Beogradu i širom Srbije da zagađuju vazduh.

“Ovaj sivi dim je izvanredan za kvalitet vazduha u BG (nadam se da su ljudi u zgradama iza zatvorili prozore). „Ekološki protest“ je dao svoj doprinos zagađenju, uz sve izduvne gasove stotine automobila koji su stajali blokirani. Možda je poruka bila da pokažu kakav vazduh neće”, napisala je Brrnabić na Twitteru.

Predsjednica Vlade se nerijetko obračunava i sa medijima, u posljednjoj epizodi oko cijene gasa. Tako ne spori da će gas poskupjeti, ali eto neće u januaru kako je pisao list Danas, već će se to očigledno desiti u junu.

Marketinški stručnjak Igor Avžner za novine Nova kaže da sve izjave Ane Brnabić mnogo više govore o njoj, nego o ljudima koje pokušava da omalovaži.

“Brnabić se godinama ponaša kao portparol SNS-a, a ne kao premijerka. Ovakvim porukama sa ovako visoke funkcije, iako znamo gde su objedinjene i funkcija premijera i predsednika, konstantno se truje javni prostor”, kaže Avžner.

Mediji, kako dodaje, imaju veliku ulogu u tome, jer Brnabić i sličnima daju ogroman prostor za plasiranje ovakvih izjava.

Te medije ne mogu ni da nazovem medijima, jer je to propagandna mašinerija vladajuće stranke. Ali sve dok budu dozvoljavali da se preko njih šalju ovakve poruke, učestvuju u tom trovanju javnog prostora. Porukama kakve šalje Brnabić se izazivaju agresija, strah i podele. To je sistem zavadi pa vladaj. Večito prave podele na naše i njihove, pa imamo naše i njihove medije, intelektualce, naše i njihove glumce… Podela i strah jesu ono na čemu ova vlast počiva i pomoću čega vlada. Tako lakše upravljaju biračkim telom. A Brnabić je deo tog sistema”, zaključuje Avžner.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...