"DAN KADA JE POLICIJA NA ČELU SA MONSTRUMOM DRAGANOM LUKAČEM POKAZALA PRAVO LICE...": Grupa Pravda za Davida prvi put objavila snimak iz...

Prošle su tri godine od protesta na Trgu Krajine u Banjoj Luci kada su članovi grupe Pravda za Davida tražili da se riješi slučaj ubistva Davida Dragičevića.

  • Društvo

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 0

Tri godine nakon toga grupa Pravda za Davida objavila je prvi put snimak na kojem se čuje kako jedan od komandira policajcima govori "Hvataj koga stigneš". 

“30.12.2018. godine je dan kada je policija na čelu sa monstrumom Draganom Lukačem pokazala svoje pravo lice prema 'Pravdi za Davida'. Dan kad su goloruk narod ganjali kao divlje zvijeri, sve sa drvenim palicama u rukama i sa fantomkama na svojim glavama. Tog dana su upadali u kafiće i hapsili ljude koji na Trgu Krajine nisu ni bili. Pred sudovima su obustavljeni svi prekršajni postupci koje je MUP pokrenuo protiv građana. Tužilac iz odjeljenja 'Ne radimo ništa' Gordana Mijatović već dvije godine 'vodi istragu' po krivičnoj prijavi koju smo mi predali protiv kriminalaca iz MUP-a. Mi od krivične odgovornosti zlotovora koji su rukovodili i sproveli u djelo policijsko nasilje i teror nag građanima ne odustajemo. Danas prvi put, objavljujemo video od 30.12.2018. godine gdje se čuje kada jedan od monstruma kaže: 'Hvataj koga stigneš'”, napisali su u grupi Pravda za Davida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...