VUČIĆEVI MEDIJI U EKSTAZI: „Dodikov trijumf nad Amerikom, sankcije potvrda ispravnosti politike člana Predsjedništva BiH…“

Tome svjedoči i vijest koju su plasirale beogradske Novosti, a koja ima za cilj okrenuti priču u cijelom slučaju i za destabilizaciju i političku krizu u BiH okriviti „političko Sarajevo“.

  • Regija

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 7

Mediji pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ne mire se sa uvođenjem novih američkih sankcija članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Tome svjedoči i vijest koju su plasirale beogradske Novosti, a koja ima za cilj okrenuti priču u cijelom slučaju i za destabilizaciju i političku krizu u BiH okriviti „političko Sarajevo“.

"Pokušaj američke administracije da nekakvim sankcijama naprave pritisak na političare Republike Srpske, da igraju kako oni sviraju, neće proći. Pogotovo se to odnosi na Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH, koji je dobio rekordan broj glasova naroda Republike Srpske i predstavlja ubedljivo najjaču političku figuru RS-a", kaže za beogradske „Novosti“ Aleksandar Zobenica, stručnjak za politički marketing.

„Američke sankcije su potvrda ispravnosti politike koju vodi Milorad Dodik. Ono što Amerikanci ne vide, ili ne žele da vide bolje rečeno, jeste da u ovom trenutku jedina pretnja teritorijalnoj celovitost BiH dolazi iz Sarajeva jer Bošnjaci zagovaraju unitarnu BiH, a BiH je definisana u Dejtonu kao državna zajednica dva entiteta i tri naroda“, tvrdi Zobenica.

On se osvrnuo i na sankcije Alternativnoj televiziji i dodao da sankcije Alternativnoj televiziji predstavljaju udar na medije koji ne funkcionišu po diktatu stranaca.

„ATV je privatna medijska kuća kao što je i osam drugih i niko nema pravo da im se meša u uređivačku politiku“, tvrdi Zobenica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...