VELIKA BRITANIJA PODRŽALA SANKCIJE DODIKU: “Nastavljamo raditi sa saveznicima na podršci Bosni i Hercegovini i…”

Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija koje se odnose na radnje koje se povezuju s korupcijom širom svijeta, a od danas se na listi nalaze Milorad Dodik, Milan i Tijana Tegeltija i Alternativna televizija iz Banje Luke. Sankcije su uvedene i za predsjednika PDA Mirsada Kukića.

  • Politika

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 0

Podrška uvođenju američkih sankcija za lidera SNSD-a Milorada Dodika i najbliže saradnike dolazi iz čitavog civiliziranog svijeta, a između ostalih oglasila se i britanska ministrica vanjskih poslova Elizabeth Truss.

Kako je na Twitteru napisala Truss, Velika Britanija podržava uvođenje sankcija Dodiku i ostalima.

"Korupcija je prijetnja slobodi, demokratiji i miru u Bosni i Hercegovini. Velika Britanija pozdravlja ciljane sankcije SAD-a od danas, koje pozivaju odgovorne na odgovornost", napisala je Truss na Twitteru.

Dodala je da Velika Britanija nastavlja raditi sa saveznicima na podršci Bosni i Hercegovini i slobodi u regionu.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija koje se odnose na radnje koje se povezuju s korupcijom širom svijeta, a od danas se na listi nalaze Milorad Dodik, Milan i Tijana Tegeltija i Alternativna televizija iz Banje Luke. Sankcije su uvedene i za predsjednika PDA Mirsada Kukića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...