FRANCUSKA NOVČANO KAZNILA GOOGLE I FACEBOOK: Ovo je razlog…

Kompaniji Google izrečena je kazna u iznosu od 150 miliona eura, a kompaniji Facebook od 60 miliona eura.

  • HiTec

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 0

Vlasti Francuske izrekle su novčane kazne kompanijama Google i Facebook jer je utvrđeno da se kolačići na internet stranicama lako prihvataju, a teško odbijaju, javlja Anadolija.

Nacionalna komisija za komunikacije i slobode Francuske (CNIL) saopćila je da je utvrđeno da se kolačići lako prihvataju na internet stranicama Google, Facebook i Youtube, ali da je to teško odbiti jer taj postupak zahtijeva više odabira ponuđenih opcija.

Kompaniji Google izrečena je kazna u iznosu od 150 miliona eura, a kompaniji Facebook od 60 miliona eura.

Kompanijama je dat i rok od tri mjeseca da otklone probleme sa kolačićima na internet stranicama, a za svaki dan prekoračenja tog roka će morati platiti po 100.000 eura.

Iz kompanije Google su saopćili da sarađuju s CNIL-om i da rade na otklanjanju problema.

Iz Facebooka su saopćili da razmatraju presudu i najavili su da će sarađivati s francuskim vlastima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...