REAKCIJA IZ TUZLANSKE SDA: "Šta mislimo o Kukiću rekli smo njegovim isključenjem iz stranke!"

Predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić jučer je stavljen na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), jer je “učestvovao u koruptivnim radnjama koristeći svoj politički utjecaj i službeni položaj za ostvarivanje lične koristi”, piše Faktor.ba.

  • Politika

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 0

Mirsad Kukić je do 2018. godine bio predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu (TK), a tada je smijenjen, a zatim i isključen iz stranke. Trenutno je sa svojom PDA, uz Socijaldemokratsku partiju (SDP) nosilac vlasti u TK, u kojoj su još i Naša stranka (NS) te Savez za bolju budućnost (SBB). – Što se tiče SDA, mi smo 2018. godine rekli šta mislimo o Kukiću i njegovoj politici, kada je isključen iz stranke. Danas nemamo potrebu dodatno cipelariti čovjeka koji je u knock downu – kaže predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak. On je rekao i da nakon ove odluke State Departmenta trebaju reagirati naši pravosudni organi jer je prosto nemoguće da u SAD-u znaju više o Kukiću nego bh. pravosuđe. U ovom momentu, dodaje Skopljak, zanima nas odluka i stav SDP-a u TK. – Hoće li oni, s obzirom na to da su prije 15 dana u Skupštini TK govorili da kreću u revoluciju u borbi protiv korupcije, poslije ove odluke ostati u ovom braku iz interesa s PDA i Kukićem. Ako SDP ostane gluh na ovo, očekujem od premijera TK Kadrije Hodžića, kao časnog čovjeka, da podnese ostavku i izađe iz ove priče –  zaključio je Skopljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...