MEMORIJALNI CENTAR SREBRENICA ODAO POČAST SASSOLIJU: "Svakim potezom je pokazivao svoju iskrenu posvećenost BiH"

Memorijalni Centar Srebrenica podsjeća na jednu od njegovih poruka povodom obilježavanja sjećanja na genocid u Srebrenici.

  • Društvo

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Spomen-obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine je izrazio zahvalnost i odao počast Davidu Sassoliu, predsjedniku Evropskog parlamenta, koji je preminuo sinoć u 65. godini u Italiji.

"David Sassoli kao pojedinac i Evropski parlament kao institucija su u ovim teškim godinama za našu zemlju bili na braniku borbe protiv sila mržnje, podjela i onih koji su negirali žrtve genocida. Sasoli je svakim svojim potezom, komentarom i porukom pokazivao svoju iskrenu posvećenost Bosni i Hercegovini, a posebno prema žrtvama genocida nad Bošnjacima sigurne zone UN-a Srebrenica. Gospodine Sasoli, hvala Vam", poručili su iz Memorijalnog centra.

David Maria Sasoli bio je italijanski političar i novinar te član Evropskog parlamenta od 2009. godine. Memorijalni Centar Srebrenica podsjeća na jednu od njegovih poruka povodom obilježavanja sjećanja na genocid u Srebrenici.

"Nije to samo najteži ratni zločin u Evropi od Drugog svjetskog rata, već i kolektivni neuspjeh kojeg se moramo duboko sramiti. Genocid u Srebrenici je ostavio duboke emocionalne ožiljke kod preživjelih i stvorio dugotrajne prepreke političkom pomirenju među etničkim grupama u Bosni i Hercegovini. U ime Evropskog parlamenta, želim poručiti da dijelimo vašu bol i uvijek ostajemo uz vas, u solidarnosti", bila je poruka Davida Sassolija.

"Genocide of Srebrenica left deep emotional scars on the survivors and created long-lasting obstacles to political...

Objavljuje Srebrenica Memorial CenterPonedjeljak, 10. siječnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...