PROCURIO VIDEO: Pogledajte kako Aleksandar Vučić naređuje u studiju RTS-a…

Vučić je pokušao objasniti kako to ne utiče na tabloide jer, kako je to istakao, "ne stiže od obaveza".

  • Regija

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je gostovao na Radioteleviziji Srbije, a njegovo obraćanje mnogim je gledateljima bilo neprijatno. Kabadahijski pristup, vođenje emisije kao da voditelja nema u studiju, naređivanje, pa i propitivanje novinara RTS-a Zorana Stanojevića obilježilo je nastup na Javnom servisu Srbije.

Tako je Vučić pokušao objasniti kako to ne utiče na tabloide jer, kako je to istakao, "ne stiže od obaveza".

"Ja dnevno imam 10, 15 sastanaka, obilazim nekoliko mesta po Srbiji, da li mislite da imam vremena da uređujem novine? Da li mislite da oni mene slušaju?", pitao je Vučić voditelja RTS-a.

Na opasku novinara da mu je "teško da povjeruje u to", uslijedio je žustar odgovor Vučića.

"Je l' vi to stvarno pričate? Teško vam je da poverujete u to? A šta ste to vi večeras postavili šta sam je to hteo ili tražio od vas? Jesam li nešto tražio od vas?", niz je pitanja koja je postavio predsjednik Srbije u studiju RTS-a.

"Niste tražili ništa osim da... razgovaramo", procijedio je Zoran Stanojević.

Na ovu scenu reagovala je Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde i nosilac liste ujedinjene opozicije na parlamentarnim izborima, pa je prokomentarisala:

- Au! Opet klizeći! Vučić na RTS-u objašnjava kako ne utiče na tabloide: "Evo, recite, jesam ja nešto tražio od vas?" Voditelj: "Niste, osim što ste tražili da... razgovaramo!" - napisala je Marinika Tepić na Twitteru i dodala:

- Ovako Vučić naređuje državnoj televiziji da ga pozove!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...