TRI GRADA TRAŽE MATEJA UZ KORITA SAVE I DUNAVA: Sve dok postoji samo jedan posto šanse...

Dok ronioci pretražuju korito rijeke pregledaju se i napušteni objekti uz rijeku.

  • Hronika

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 0

Nenad Periš, otac Mateja Periša, govori kako ne bi volio da se potraga za njegovim sinom pretvori u reality, ali dodaje kako mu je i važno što ima veliku podršku ljudi u Srbiji.

Rekao je da mu je možda "malo lakše" nego njegovoj obitelji jer se nalazi u Beogradu dok traje potraga za njegovim sinom.

Jedan od ronioca koji je bio uključen u potragu za Matejem rekao je kako se, dok ronioci pretražuju korito rijeke, pregledaju i napušteni objekti uz rijeku.

"Sve dok postoji samo jedan posto šanse da se osoba iz nekog razloga sklonila u neki od tih objekata, da je živa, svejedno ćemo je tražiti", kazao je ronilac Srpske mreže opasnosti, Igor Jončić.

Međutim, ronioci na osnovu svog iskustva, ne ulazeći u to je li Matej završio u vodi, tvrde kako se tijela onih koji se utapaju tijekom zime zbog niskog vodostaja obično plutaju kada se vodostaj rijeke zagrije i podigne.

"Sada je vodostaj jako nizak za ovo doba godine, a voda je vrlo brza. Ako se nešto uhvati, ta brzina to drži stalno na istom mjestu", pojasnio je Jončić.

U potragu za Matejem uključila se i policija u gradovima uz Savu i Dunav. Potraga je tako prvo krenula u Beogradu, a ubrzo se proširila na Pančevo, Smederevo i Požarevac.

"Prvo smo počeli pretraživati ​​rijeku Savu, njezino korito i obalu. Zatim, Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta, ali još nema pomaka u istrazi. Potragom su obuhvaćene i kolege iz Pančeva, Smedereva i Požarevca koji pretražuju rijeku i napuštene objekte uz Savu i Dunav. Potraga se nastavlja, ne samo po vodotocima u Beogradu, već i šire. Obaviješteni su i kolege iz drugih uprava, a svaki podatak do kojeg dođu provjerava se i dijeli, bez obzira koliko bio čudan", prenosi Net.hr.

No, dosadašnja istraga nije utvrdila niti postoje dokazi da je Matej pao u Savu. Pouzdano se zna da je Matej sa prijateljima iz Splita došao u Zagreb, gdje su ostavili automobile i iznajmili kombi za Beograd. Matejev otac i djevojka ranije su kazali da su putovanje u Beograd dugo planirali, a unajmili su stan na Dorćolu u koji su stigli 30. decembra poslijepodne.

Kako se navodi, odatle su otišli u restoran u Beton hali na ručak, a potom u klub "Gotik", odakle kreće cijela misterija, odnosno Matejev nestanak. Matej je nešto prije 1.20 sati iz "Gotika" istrčao van bez jakne, a otada mu se gubi svaki trag. Njegovi su prijatelji primijetili da ga nema oko 2.30 sati, nakon čega su ga stali zvati, ali on se nije javljao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...