NENAD PERIŠ NA ČELU SPLITA: Sve su glasnija šuškanja kako je upravo on novi HDZ-ov kandidat za fotelju gradonačelnika

Nakon porodične tragedije gubitka sina, uz posao, Periš se polako vraća i u društveni život.

  • Regija

  • 09. Okt. 2022  09. Okt. 2022

  • 1

Iako Stranačko izborno povjerenstvo HDZ-a u Splitu još nije odredilo datum biranja predsjednika HDZ-a Split, čini se kako su se stvari ipak pomaknule s mrtve tačke, pa su intenzivirali razgovore s potencijalnim kandidatima, javlja Dalmatinski portal.

Gleda se ko bi dobro odjeknuo u javnosti, naravno i ko bi mogao pomiriti sve sukobljene strane.

Tako se među imenima kandidata koji bi mogli preuzeti vodstvo splitskog HDZ-a, sve glasnije počinje spominjati ime Nenada Periša, oca tragično stradalog Mateja Periša (27) u Beogradu prošle zime.

Periš se polako vraća u društveni život

Nakon porodične tragedije gubitka sina, uz posao, Periš se polako vraća i u društveni život.

Nedavno je sudio vaterpolo utakmicu na Evropskom prvenstvu u Splitu, a na prošlim izborima je podržao Đogaša, međutim, taj njegov čin nije dobro odjeknuo u javnosti.

Naravno, koga god odaberu za predsjednika HDZ-a, ta osoba će ujedno vjerovatno biti i kandidat za splitskog gradonačelnika na sljedećim izborima.

Od ostalih imena tu su državni tajnik Tonči Glavina, direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta, dr. Vide Popović, gradski vijećnik Jakša Balov i kotarski predsjednik Ante Bekavac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...