NENAD PERIŠ U STRASSBOURGU: Čini se da ga Srbija prati u stopu...

Neke manje poznate činjenice o Perišu.

  • Regija

  • 22. Jul. 2022  22. Jul. 2022

  • 0

Nenad Periš, otac preminulog Mateja Periša, poslije smrti sina vratio se svom poslu.

Kako prenose srpski mediji, Periš je u Strassburgu sudio vaterpolo utakmicu prvog kola Svjetske lige u kojoj su se sastale Crne Gora i Srbija, i Crna Gora je nadmoćno pobjedila rezultatom 16:8.

Lijepo je vidjeti da se otac čija su bol i nada rasplakali cijelu regiju ponovno vraća u život.

Nenad Periš je, što je manje poznata činjenica o ovom velikom borcu, prilično etabliran u popularnom vodenom sportu i sudio je mnoge bitne utakmice.

Donedavno i predsjednik Splitskog saveza sportova, a sudio je finalnu utakmicu Svjetske lige.

Periš je 2018. sudio žensko finale Europskog prvenstva u Barseloni kao i žensko finale Svjetskog prvenstva 2019. u Guangzhou.

Tokom godina, mogao se često videti kraj bazena u završnicama velikih utakmica, te ne čudi što su mnogi proslavljeni sportisti ponudili pomoć dok je trajala potraga za njegovim sinom Matejem.

Tu spadaju i Igor Milanović, bivši vaterpolista i trener, te nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...