POSLJEDNJI U NIZU: Pogledajte snimak napada na Ambasadu SAD-a u Bagdadu (VIDEO)

Iračka vojska tvrdi da je napad izveden iz naselja Dora u Bagdadu.

  • Svijet

  • 15. Jan. 2022  15. Jan. 2022

  • 0

Američki zvaničnici krive “terorističke grupe” za raketni napad na Ambasadu SAD-a u Bagdadu u kojem su u četvrtak ranjeni žena i dijete.

Čini se da video snimljen tokom napada pokazuje kako odbrambeni sistem C-RAM Ambasade obara najmanje dvije rakete, piše Bussiners Insider.

U saopćenju, iračka vojska je rekla da je napad izveden iz naselja Dora u Bagdadu.

Tri projektila su pala unutar perimetra američke ambasade, rekli su irački sigurnosni zvaničnici za Associated Press. Najmanje jedan projektil pogodio je školu Elaf.

Svjedoci su rekli da su mogli čuti eksplozije, a video-snimci koje je snimila dopisnica BBC-a Nafiseh Kohnavard pokazuju da se C-RAM odbrambeni sistem uključuje oko 19:30 sati po lokalnom vremenu u četvrtak.

Ovaj napad je posljednji u nizu napada usmjerenih na baze ili instalacije s američkim vojnim i diplomatskim osobljem, od kojih se neki pripisuju milicijama koje su povezane s Iranom. Nije bilo američkih žrtava..

Prošlog mjeseca, glavni komandant za Bliski istok, general marinaca Frank McKenzie, izjavio je za Associated Press da vjeruje da će doći do povećanja napada na američko i iračko osoblje od strane milicija koje podržava Iran, a koje su odlučne da izvuku američke snage.

(Raport.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...