MATEJEVA PRIJATELJICA U CENTRU PAŽNJE MEDIJA: Šta zna Maja S?

Maja S. i Matej poznaju se godinama, a nestali mladić je svojevremeno radio na njenim plovilima. Riječ je o djevojci koja u Splitu ima firmu koja se bavi turizmom odnosno organizacijom krstarenja po Jadranu, dok njena porodica slovi za imućnu u tom gradu.

  • Hronika

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 1

Misteriozna Splićanka Maja S. proteklih dana nalazi se u centru pažnje javnosti nakon što je ustanovljeno da je ona posljednja osoba koja je komunicirala s nestalim Matejom Perišem (27). Maja S., koja se u vrijeme nestanka Mateja nalazila u Beogradu, ne prestaje da intrigira javnost, a nakon što je obrisala profil na društvenim mrežama, na hrvatskim medijima pojavila se informacija da ona ne može da napusti Srbiju. Ovu informaciju demantovali su iz MUP-a, tvrdnjom da je sa njom samo obavljen razgovor, piše Nova.rs..

Maja S. i Matej poznaju se godinama, a nestali mladić je svojevremeno radio na njenim plovilima. Riječ je o djevojci koja u Splitu ima firmu koja se bavi turizmom odnosno organizacijom krstarenja po Jadranu, dok njena porodica slovi za imućnu u tom gradu.

Prije samo nekoliko dana pojavila se informacija da je Matej posljednji put komunicirao upravo sa svojom prijateljicom Majom S., koja je u noći kad je nestao Splićanin, također, bila u Beogradu. Utvrđeno je da je Periš posljednji telefonski razgovor vodio s njom, a policija vjeruje da bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvijetljavanju njegovog nestanka o kojem se još uvijek premalo zna.

Misterija oko nje se povećala nakon što su se u medijima pojavile kontadiktorne izjave koje je mlada Splićanka davala – u jednoj navodno tvrdi da se čula sa Matejem dok je bio u „Gotiku“, a zatim da ju je on zvao iz kluba u trenutku kada je spavala.

Otac nestalog mladića Nenad Periš istakao je da se susreo s Splićankom kod policijske stanice u Beogradu, sasvim slučajno.

"Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao stupiti s njom u kontakt, jer je vidjela da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sjedišta beogradske policije prije desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali, to je bilo prije 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabilježena njegova posljednja aktivnost na "WhatsApp"", rekao je on.

Interesantno je da je Maja S., nakon što je javno dovedena u vezu s Perišem, obrisala nalog na Instagramu, iako je, prema pisanju medija, dotad bila aktivna na mrežama. Sa druge strane, na Fejsbuku je, iz zasad nepoznatih razloga, stavila crnu sliku.

Nova misterija oko mlade Splićanke pojavila se tokom današnjeg dana, kada su hrvatski mediji izvijestili da joj je, prema nepotvrđenim informacijama, srpska policija oduzela pasoš.

Ipak, policija je ovu informaciju demantovala, te su istakli da Splićanki nije oduzet pasoš i sa njom se samo obavljen informativni razgovor, prenio je Telegraf.

Inače, riječ je o izuzetno atraktivnoj djevojci koja je završila srednju privatnu gimnaziju u Splitu i privatni fakultet u Zagrebu. Vlasnica je kompanije koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita i plovila kojim ljeti za turiste organizuje izlete po Jadranu.

Kako se navodi, ona je čest gost u Beogradu.

U međuvremenu, policija je nastavila da ispituje Matejeve prijatelje u Splitu, koji su kobne večeri, odnosno u noći između 30. i 31. decembra, bili sa njim u "Gotiku". Oni su u Srbiji ispitani, poligrafski testirani, nakon čega su se uputili u rodni Split.

Pomenuta grupa mladića nije se oglašavala za medije od nestanka mladog Splićanina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...