DENIS ZVIZDIĆ O TERMINU "POVRATAK U INSTITUCIJE": "To je taktika kako bi se zaustavile najavljene aktivnosti međunarodne zajednice"

Za Zvizdića povratak u institucije podrazumijeva stavljanje van snage antiustavnih odluka Narodne skupštine RS-a (NSRS).

  • Politika

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 1

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić komentarisao je termin "povratak u institucije" koji ovih dana koriste zvaničnici iz manjeg bh. entiteta Republika Srpska.

Zvizdić smatra da se taj termin koristi taktički kako bi se zaustavile najavljene aktivnosti međunarodne zajednice.

Za Zvizdića povratak u institucije podrazumijeva stavljanje van snage antiustavnih odluka Narodne skupštine RS-a (NSRS).

- Termin:“povratak u institucije” koji ne podrazumijeva stavljanje van snage antiustavnih odluka NSRS, prestanak daljih blokada i produktivan rad u državnim institucijama, je samo taktički potez kako bi se zaustavile najavljene aktivnosti međunarodne zajednice -  piše Zvizdić.

Zaključuje sa latinskom izrekom "Acta, non verba" što bi u prijevodu značilo "Djela, ne riječi".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...