ANA BRNABIĆ ZA CNN O NAJBOLJEM SVJETSKOM TENISERU: "Đoković nije antivakser, on podržava to da se vakcinišu oni koji to žele, ali ne..."

"Živimo u demokratiji. To je lični izbor. Veoma sam ponosna i srećna da smo u Srbiji pokušali da dozvolimo ljudima da iskažu neslaganje i ni na šta nisu primoravani".

  • Sport

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je za CNN o posljednjim dešavanjima vezanim za najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Đoković je deportovan iz Australije i to je diglo veliku prašinu u cijelom svijetu, ne samo teniskom, jer je cijeli slučaj očigledno podignut na politički nivo.

Konstatujući da je ovo "saga kojoj, čini se, nema kraja", najavljen je intervju sa premijerkom Srbije.

Ana Brnabić je za CNN istakla da je razočarana načinom na koji je Đoković tretiran u Australiji.

"Uvjeravani smo da se politika neće miješati i da će Novak imati fer tretman", jasna je bila premijerka na početku intervjua.

Upitana da li se osjeća izdanom s obzirom na uvjeravanja da se politika neće miješati, a ipak jeste, Ana Brnabić je rekla:

"Ne mogu da kažem da se osjećam izdanom. Ja brinem da građani Srbije imaju fer tretman i pokušavam da im pomognem koliko god mogu".

Na pitanje da li zna zašto Novak Đoković ne želi da se vakciniše, premijerka je dala precizan odgovor:

"Ne znam. To je njegova lična odluka".

Ana Brnabić je rekla da Novaka ne vidi kao antivaksera, a onda svoju tvrdnju potkrijepila činjenicama.

"Kada su teniski turniri organizovani kod nas u Srbiji, igračima su vakcine bile na raspolaganju. On podržava vakcinaciju. Podržava vakcinaciju onih koji žele da se vakcinišu".

Da li se osjećate nelagodno jer branite nekoga ko ne želi da se vakciniše, a s druge strane insistirate da se građani vakcinišu?, bilo je posljednje pitanje upućeno premijerki Srbije, na koje je ona odgovorila:

"Živimo u demokratiji. To je lični izbor. Veoma sam ponosna i srećna da smo u Srbiji pokušali da dozvolimo ljudima da iskažu neslaganje i ni na šta nisu primoravani".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...