GDJE JE NESTAO MATEJ PERIŠ: "Na snimkama s nadzornih kamera koje je rekonstruirala i u medijima emitirala beogradska policija jasno se vidi..."

''Ti su snimci očit i konkretan dokaz da nije bilo nikakvog nasilja nad hrvatskim državljaninom. On je iz nekog razloga svojevoljno trčao beogradskim ulicama kobne noći. Nadam se da će istragom biti utvrđeno zašto je to radio'', kaže Mijatović.

  • Hronika

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 3

Proteklih dana, dok u Beogradu i dalje traje potraga za nestalim Matejem Perišem, pojavilo se nekoliko novih snimki iz noći 31.12. kada je posljednji puta viđen. Beogradski novinar Mladen Mijatović analizirao je te snimke ističući kako je neoborivo dokazano da te kobne noći nije bilo ikakvog nasilja nad Matejem, piše Kurir.

''Još nije utvrđena autentičnost te snimke i, nažalost, u javnosti se pojavljuje mnogo špekulacija, poluinformacija i dezinformacija. Nedvosmisleno je tokom istrage utvrđeno na temelju snimki nadzornih kamera i drugih pokazatelja da Mateja Periša niko nije jurio niti je od nekoga bježao te da je prije samog ulaska i skoka u rijeku Savu bio sam. Dakle, nije moguće da je neko bio pored njega ili da ga je gurnuo u vodu'', kazao je Mijatović.

On ističe da u vezi ovog slučaj postoji jedna velika nepoznanica. Na snimkama s nadzornih kamera, koje je rekonstrurala i u medijima emitirala beogradska policija jasno se, kaže Mijatović, vidi Matejevo kretanje.

''Ti su snimci očit i konkretan dokaz da nije bilo nikakvog nasilja nad hrvatskim državljaninom. On je iz nekog razloga svojevoljno trčao beogradskim ulicama kobne noći. Nadam se da će istragom biti utvrđeno zašto je to radio'', kaže.

Glavna nepoznanica kobne večeri

''Zasad nije poznato zašto je Periš odlučio izaći iz noćnog kluba i napustiti dugogodišnje prijatelje s kojima je proveo cijelo popodne, večer i dobar dio noći. Glavna nepoznanica je njegov motiv da bez jakne izađe iz noćnog kluba i ode u nepoznatom pravcu', kazao je Mijatović i napomenuo kako se za nestalim osobama traga sve dok ne budu pronađeni, bez obzira na epilog ili rezultat potrage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...