PREMINUO JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH KOMIČARA: Mnogi će ga pamtiti po...

Glumio je i u seriji "Baskets" koju je stvorio Louis C.K.

  • Kultura

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Louie Anderson, glumac, komičar, pisac i voditelj koji je tri puta bio nagrađen nagradom Emmy, preminuo je u petak u Las Vegasu zbog komplikacija povezanih s rakom. Anderson je imao 68 godina, a vijest je za CNN potvrdio njegov publicist Glenn Schwartz.

Karijera mu je trajala 30 godina, a mnogi su ga smatrali jednim od najboljih svjetskih komičara. Comedy Central ga je uvrstio među 100 najboljih stand-up komičara svih vremena. Široj publici predstavio se 1999. godine učestvovanjem u game showu "Family Feud", piše Index.hr.

Glumio je i u seriji "Baskets" koju je stvorio Louis C.K.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...